Коледна изложба на художници наивисти в столичната галерия Сердика

-

Снимка: Столица.bg

Художниците наивисти Кирил Божкилов и Малина Нисторова представят Коледна изложба в столичната галерия „Сердика“, съобщават организаторите.

Събитието ще се състои на 13 декември на ул. "Цар Самуил" 90 Б.

„Наивистите са художници, които не са учили в никакви художествени школи или университети. Най-характерните белези на този стил са ярките цветове, често нямащи нищо общо с действителността, детската гледна точка, създаваща илюзията, че персонажите и обектите се реят над земята без да са привързани към нещо стабилно“, казват от галерията.

Кирил Божкилов е роден през 1949 г. в Сандански. Негови работи има в сбирката на Дома на хумора и сатирата в Габрово и в редица частни галерии в Дания, Италия, Холандия, Норвегия, Англия, Франция, Германия, САЩ и Корея, както и в посолствата на Дания, Швеция и Норвегия в България, Националния дворец на културата, Министерски съвет и др.

Малина Нисторова започва да рисува за удоволствие преди около десет години. Тя представя свои творби в арт базари и фестивали в София, Банско, Велико Търново и др. Обича да твори с най-различни материали, да рисува, да прави кукли и да усмихва хората.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right