Комедията „Писмо до съветско другарче“ играят в столичния „Сълза и смях”

Комедията „Писмо до съветско другарче“ играят в столичния „Сълза и смях”

Снимка: Столица.bg

Сатиричният спектакъл е отличен с Наградата за българска драматургия

На 25 януари на Камерната сцена на театър „Сълза и смях” ще се играе постановката „Писмо до съветско другарче“.

„Писмо до съветско другарче“ е сатиричен спектакъл по пиесата „Хористи” от Николай Гундеров и Димитър Събов, отличена с Наградата за българска драматургия на Международния фестивал „Нова българска драма” в Шумен и Националната награда за комедия на Студио „Диалог” в Чехия.

Майката, Бащата, Братът, Директорът, Литераторката, Бай Пенко, Председателят, Чехкиня, Германка и Пионерчето Петър – всички тези образи са в изпълнение на Александър Валериев.

Кой изяде плодовете за натюрморта в часа по рисуване? Ще се справи ли учителят по военно дело с изобразителното изкуство, пеенето и физическото възпитание в един учебен час? Какво да правим с мутирането на гласа, когато сме влюбени? Кой отличник от нашето училище ще бъде изпратен на луната? Как се прескача Берлинска стена с трамплин? Колко дълбоки чорапи трябват, за да пренесем западна музика през границата? Може ли без партньор в свободната борба? Кога ще пуснат татко от отрезвителното? По какво си приличат любовта и асансьорът? Чисто минало означава ли сигурно бъдеще? Защо бащата на Дианчето яде електрически крушки и свири на акордеон с един пръст? Смешни ли са вицовете за милиционери? Помагат ли светещите гъби срещу спирането на тока? Кой ще пее на международния фестивал „Златната пчеличка”? И как в един пощенски плик да влезе цялото ни детство? Ако успеете да отговорите на тези въпроси, може да ви зададем още толкова в представлението „Писмо до съветско другарче” - първата българска комедия след 1989 година, в която жителите на Народна република България са събрани в една класна стая, а смехът на глас не води до намаляване на поведението.

За същия ден е отменена  постановката „Михал Мишкоед” от Сава Доброплодни.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right