Конкурсът за есе по повод 100 г. от рождението на Ивайло Петров - до 16 януари

-

Снимка: Столица.bg

Конкурсът се организира от Столична община, Столична библиотека, Съюзът на българските писатели и семейството на писателя.

До 16 януари ще се приемат творби за конкурса за есе, обявен по повод 100 години от рождението на Ивайло Петров. Конкурсът се организира от Столична община, Столична библиотека, Съюзът на българските писатели и семейството на писателя.

Столична община организира конкурс за есе в памет на писателя Ивайло Петров

Мотото на конкурса е „Преди да се родя и след това“, като темата не обвързва есетата на кандидатите с анализ на романа на писателя. В текстовете си участниците могат да използват подходящи препратки към текста на Ивайло Петров, както и да формулират собствена гледна точка към съвремието, поясняват организаторите.

Конкурсът ще се осъществи в две възрастови групи: за ученици от 16 до 19 години, и за студенти и млади автори от 20 до 30 години. Произведенията ще се оценяват от жури с председател Недялко Йорданов и членове д-р Митко Новков и д-р Анжела Димчева.

Наградите за лауреатите са грамоти, таблет или смартфон и книги, а семейството на Ивайло Петров ще отличи победителят и с принт на оригинална картина на писателя. Церемонията по връчването на отличията ще е в Столична библиотека на 19 януари, когато се навършват 100 години от рождението на Ивайло Петров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right