"Контейнер" - новото пространство за култура в центъра на София

-

Снимка: Столична община

10 години след основаването си „Студио за документален театър VOX POPULI“ откри пространство за култура в градска среда. Павилионът ще е разположен в Княжеската градина – до паметника на Съветската армия. Реализира се с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на столицата в раздел „Открити сцени“.

Необичайното, иновативно и съвременно пространствено решение за театър ще присъства в градската среда подобно на „жив билборд“ – зад витрините му ще тече спектакъл с осветление и аудио система, което ще позволява на разположените около него зрители да „влязат“ пълноценно в действието.

Дървената сценична площадка пред павилиона, както и откритото пространство около него ще дават възможност за адаптация на различни мероприятия. През нощта павилионът ще бъде осветен и в него ще се прожектира видео съдържание – също част от програмата със събития.

„На този етап това ще бъде сцена, която ще бъде отворена за независими продукции, като някаква селекция трябва да има. С приоритет са творби, които имат някакъв социален характер, социален ангажимент, които са свързани с теми, които в момента са обществено важни. С голям приоритет за нас са куклени, детски представления. Много се надяваме тази сцена да бъде разпозната и като място, на което могат да идва деца, това ще бъде събота и неделя“, каза пред БНР режисьорът Неда Соколовска, която стои зад проекта.

Първото театрално представление в "Контейнер" ще бъде педставено в петък, 12 август, от 20,30 часа. Моноспектакълът "Ходене по кръчмите" на Благой Бойчев е създаден по едноименната новела на Бойчо Бойчев. Сценограф на спектакъла е Мирела Василева, а музиката е дело на Димитър Касъров.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right