"Крадец на самота" на Моста на влюбените в София

-

Снимка: Столица.bg

Сред паната на най-голямата открита галерия в София, влизаме в света на една приласкаваща, разнолика и искрена книга, на която ѝ отива да бъде четена под небето. „Крадец на самота. Среща под небето“ е изложба, обединяваща литература, илюстрация и театрално изкуство, съобщават организаторите.

Експозицията включва включва 38 разказа и 18 цветни илюстрации, дело на художника Кирил Златков. Автор на текстовете е Раймондо Варсано. Някои от тях можем да чуем в интерпретацията на актьора Леонид Йовчев, а други – да прочетем на телефона си.

Възприемането на книгата под открито небе дава една различна перспектива. "За разказите и илюстрациите мога да говоря много - аз обичам всяка дума и всеки щрих от тези истории!", казва Леонид Йовчев. Илюстраторът Кирил Златков пък обобщава: "Раймондо е автентично-градски артист, много рядък и ценен за средата ни. Той вече не е млад, но това няма никакво значение за способността му да общува, прилвлича и увлича млади, красиви и талантливи хора без ограничения и предубеждения, също рядък талант, който личи и в книгата. Разказите му са обезоръжаващи парчета доброта и емоционалност."

Проектът е финансиран от НФК „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организции“ и Столична община - „Културен календар“. Експозицията може да се види в Галерията на открито на Моста на влюбените при НДК до 30 май.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right