Красимира Буцева получи наградата за съвременно изкуство БАЗА

-

Снимка: СГХГ

Софийската градска художествена галерия представи изложба на художниците, номинирани за Наградата за съвременно изкуство БАЗА - 2022 година. Ежегодната награда за млад художник е основана за първи път през 1990 г. в Чехия от създателя и директора на Фондацията за гражданско общество (САЩ) Уенди Люерс.

Целта на наградата е да осигури подкрепа за младите художници като им открие нови възможности за образование, изследване и професионална реализация. Конкурсът е отворен за творци до 35 години, работещи във всички медии на съвременното изкуство. Участието е свободно.

Номинираните художници за престижното отличие за тази година бяха седем - Аарон Рот, Красимира Буцева, Ларс Нордби, Петър Чиновски, София Грънчарова, Харита Асумани и Явор Костадинов. Международно жури прецени качествата на показаните произведения и присъди наградата на Красимира Буцева.

Красимира Буцева живее между Лондон и София. Обект на нейните творчески търсения са политическото насилие, травматичната памет, официалната и неофициална история във връзка с източноевропейския комунизъм. Тя е визуален артист, писател и преподавател. Родена е през 1994 г. Преподава в Лондонския колеж по комуникации към Университета по изкуствата в Лондон. Работи с фотография, видео, инсталация и звук.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right