Кремена Димитрова ще представи "Коледно чудо" в София

-

Снимка: Издателство "Колибри"

Ако Дядо Коледа имаше библиотека, това „Коледно чудо“ щеше да присъства в нея по неизбежност. Защото сигурно и на добрия белобрад старец му е омръзнало да го свързват само с елхички, звезди, чорапчета и прасета! Автор и съставител на сборника е Кремена Димитрова, а художник на корицата е Иво Рафаилов.

В тези дни отваряме сърцата си за вдъхновението, честваме новото начало и оповестяваме готовността си да бъдем по-добри, по-искрени със себе си и с хората около нас (неслучайно една от версиите за произхода на думата „Коледа” е от латинското calendae – „тези неща, които трябва да бъдат известени”, оттам името на Календите, първите дни от всеки месец). На страниците на „Коледно чудо” ще откриете тринайсет разказа, които са коледни, защото са точно такива – напълно искрени и изненадващи, вдъхновяващи ни да погледнем с други очи на света около нас. И тогава ще открием и светлина в мрака, и смях сред сълзите, и чудо сред най-делничните неща.

По думите на Паулина Мичева, редактор на книгата, тези провокативни, стряскащи с дързостта си и отказващи да се подчиняват на традиционната коледна атмосфера разкази ни приканват: „Елате при нас, добре сте ни дошли. На трапезата ни има за всекиго по нещо, защото Коледа е изобилие и щедрост”. Е, може и да се наложи да жертвате нещо – част от времето си, от предразсъдъците си, от сантименталността си... Но и това е част от духа на Коледа – да дарявате нещо от себе си. Затова... четете с коледен трепет и с мъдрост!

Кремена Димитрова, автор и съставител на сборника „Коледно чудо“, събира на едно място Иван Владимиров – Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Андрей Велков, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова – Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Владислав Тодоров и Соня Тодорова. И колкото и различни да са те, има нещо, което ги обединява: вярата, че чудото винаги е отвъд човешките представи.

Премиерата на книгата ще се състои на 3 декември от 19:00 ч. в бар „Петък“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right