Кристина Хинова е първата дама в „София квартет“

Кристина Хинова е първата дама в „София квартет“

Снимка: Фейсбук, "София квартет"

Кристина Хинова е първата жена, която влиза в състава на „София квартет“. 31-годишната възпитаничка на Виенската консерватория и помощник-водач на втори цигулки в Софийската филхармония застава на мястото на досегашния примариус на състава Стоимен Пеев.

През годините членове на “София квартет” са били проф. Ангел Станков, Васил Вълчев, Джефри Дийн, доц. Николай Гагов, проф. Нанко Димитров, Николай Беспалов и др.

В момента квартетът събира най-добрите музиканти в страната – Йордан Димитров (втора цигулка в квартета) е концертмайстор на Софийски солисти, Любомир Ников (виолончело) е концертмайстор на Софийска филхармония, а доайенът на състава Валентин Геров е водач на виолите в оркестъра “СИФ 309” за записи на филмова музика.

“София квартет” активно подготвя новия си сезон, а първият концерт, на който кани любителите на камерната музика е на 10 юли от 18:30 ч., на открито, в атриума на Националната галерия Квадрат 500. В програмата ще прозвучат изпълнения на Струнен квартет № 12 и № 13 от Моцарт и още: валсове от Щраус - баща и син, танга и евъргрийни (Карлос Гардел, Астор Пиацола и др.)

Билети на касата на зала „България“ и онлайн в мрежата на eventim.bg

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right