Кукленият театър става супер як след ремонт за 500 000 лв. (СНИМКИ)

photo_library
  • Реконструкция на Кукления театър

    Снимка: Столица.bg

  • Реконструкция на Кукления театър

    Снимка: Столица.bg

Новият сезон ще е в супер модерен, чисто нов и супер як салон на общинския Куклен театър в парка Заимов, видя Столица.bg. Децата и родителите им ще влязат за първите постановки пред ноември т. г. Цялата сграда е изцяло ремонтирана, включително и тротоара отпред. Особено впечатляваща е промяната в салона, където доскоро имаше ужасни условия за малките фенове на кукленото изкуство.

От нагъчканите над 180 стола сега има 130 места с модерни, сиви, тапицирани сгъваеми седалки и достатъчно пространство. Освен това вече има места и за инвалидни колички. Стените са със специално покритие на дупки, което е подходящо за вентилацията, а също и за акустиката в салона. По време на реконструкцията, стартирала на 4 април т. г., е поставено и красиво осветление в салона и коридорите, нови инсталации, подови настилки, обновени сцена и помещения за артистите, допълнителни гримьорни и са изградени тоалетни и платформи за хора с увреждания.

"Няма нищо по-приятно от инвестиции в културния храм на децата. Извършена е цялостна реконструкция на салона. Децата на София заслужават най-добрата среда. Искаха ни допълнително финансиране за изграждане на платформа за декорите и отпуснахме допълнително средства. Цялата реконструкция е за около 500 000 лв.", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя провери как вървят строителните дейности и дали са в график. Салонът мирише за ново, а майсторите усилено работеха по довършителните дейности.

На 5 ноември т. г. започват репетициите на коледния спектакъл "Най-хубавия подарък", чиято премиера ще е на 14 декември т. г. Още от ноември всяка и събота и неделя в Кукления театър ще има представления, зарече се директорът Иван Райков.

Реконструкцията, на която изпълнител е "Фа Билдинг", а строителен надзор е "Софинвест", трябва да приключи в края на октомври с акт 16. От ноември Кукленият театър започва на пълни обороти с репетициите.

"Вече имаме чудесно реновирано място според всички съвремени изисквания. По-добри са и условията за работа и на артистите. Преди се срамувахме и ограничавахме представленията. Сега вече планираме да направим и ицелогодишна театрална школа за децата, както и уъркшопи за артистите, тъй като тук имаме работилници за кукли и декори", каза пред журналисти директорът на Кукления театър Иван Райков.

От 1959 г. откакато сградата се ползва от кукления театър не е правен основен ремонт. Минавали са само с козметични и иаварийни ремонти, уточни Райков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right