Легендарният руски диригент Владимир Федосеев ще води Софийската филхармония

Владимир Федосеев

Владимир Федосеев

Виртуозната пианистка Александра Масалева ще бъде солист в концерта

Творби от Чайковски и Шор ще звучат на 7 октомври на концерт на Софийската филхармония. Главният диригент на Болшой симфоничен оркестър легендарният руски диригент Владимир Федосеев ще води филхармонията. Виртуозната пианистка Александра Масалева ще бъде солист в концерта. Диригентският репертоар на Владимир Федосеев включва произведения от различни епохи - от ранна музика до произведения на съвременни композитори. През 80-те и 90-те години Федосеев е представил в концертно изпълнение в зала „Плейел” в Париж оперите „Евгений Онегин” на Чайковски, „Снежанка” на Римски-Корсаков и „Алеко” на Рахманинов. Дирижирал е Реквием на Верди със Световния фестивален хор и изключителните солисти Карол Ванес, Флорънс Куивар, Лучано Павароти и Роберто Скандюци в Осло, Стокхолм и Мюнхен. И днес Федосеев продължава сътрудничеството си с най-добрите театри. През 2015 г. и 2016 г. дирижира в "Ла Скала" в Милано новите продукции на „Лешникотрошачката” (хореография на Начо Дуато) и „Спящата красавица” (хореограф Алексей Ратмански) на Чайковски. През 2017 г. дирижира премиерата на „Турандот” на Пучини в Опера „Хеликон“ в Москва, където е поканен след това за музикален директор на театъра.

Програмата на вечерта включва Пьотър Илич Чайковски - Три фрагмента из оп. "Евгений Онегин", Алексей Шор - "Пътепис" за пиано и оркестър, Пьотър Илич Чайковски - Симфония №6 "Патетична" в си минор, оп.74.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right