Лилия Кехайова: „Летящият холандец“ ще очарова зрителите

-

Снимка: Елиана Митова

"Голямо удоволствие бе за мен да подготвя ролята на Сента в „Летящият холандец“ на Вагнер. С колегите работихме много сериозно. Ще останете очаровани от всичко – певци, декор, музика. Финалът ще ви изненада, ако дойдете на Панчаревското езеро. Там всичко е различно от обстановката в театралната зала“ – това сподели специално за Столица.bg Лилия Кехайова.

Красивата артистка блесна в ролята на Сента. Партнираха и беларуският певец Станислав Трифонов и нашият голям тенор Мартин Цонев. Целият певчески състав бе на висота. На пулта застана маестро Росен Гергов. Постановката е дело на академик Пламен Карталов. По негова идея е изработена и сценографията. Оркестърът звучи превъзходно, хоровете са изработени в детайли. Заради лошото време премиерният спектакъл се игра в Софийската опера. Целият репетиционен период мина на Панчаревското езеро, тъй като „Летящият холандец“ е част от феста „Музи на водата“. Оперният спектакъл ще зарадва любителите на музиката до 17 юли.

„Край езерото всичко е различно, а акустиката е великолепна. Истинска наслада е да чуете Вагнер сред природата. Транспортът до Панчарево е организиран много добре“, поясни Лилия Кехайова. В трудната роля на Сента певицата постига дълбоки внушения. За нея Вагнер не създава певчески проблеми, гласовата емисия звучи плавно и убедително. Личи си, че Лилия Кехайова е работила с голямата наша певица Юлия Винер – Ченишева.

Елиана Митова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right