Любима музика от видеоигри ще звучи в НДК

Таларико

Снимка: БНТ

Любими мелодии от видеоигри, скъпи на много поколения, ще могат да се чуят днес, 20 ноември, в Зала 1 на НДК, съобщава БНТ.

Автор на проекта е Томи Таларико, звезда на гейм-индустията. Концертът “Video games live” е записан с 2 рекорда в книгата на Гинес – симфоничният концерт, събрал най-много публика  турнето с най-голяма продължителност.

Томи Таларико повече от 30 години е запален по видео игрите. Той споделя, че двете му страсти са музиката и видеоигрите. Според него, най-важна е мелодията при композирането на всяка една видеоигра. Музиката провокира действието в играта, води емоциите.

Таларико стартира с концертите преди 16 години. Тогава му прогнозирали пълен провал, тъй като било немислимо феновете на видеоигрите да дойдат на симфоничен концерта, както и феновете на симфоничната музика рядко играят видеоигри. На първия концерт присъствали 11 000 души, при очаквани едва 500. В Пекин на концерт дошли 700 000 души, които отбелязали единия рекорд на Гинес. Концертът в София е 516-я поред.

Таларико си обяснява успеха с това, че има много почитатели на видеоигрите в целия свят, а музиката връща мнозина в детството. Не е хубаво това, че днес игруте са самотно занимание.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right