Майстори на словото ни разхождат по литературните маршрути на София

майстори на словото

Снимка: Литературни маршрути

Разходки по специални литературни маршрути започват от днес в София. И то маршрути, водени от известни български писатели, съобщават от Столична община. Туровете са организирани от фондация "Прочети София" с помощта на програма "Култура" на Столична община.
Стартът на днешната разходка е в 12 часа от площад "Журналист" и тя ще се води от Миглена Николчина. Тя е професор в катедрата по теория на литературата към СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на книги с белетристика, поезия, теоретични и литературно- исторически изследвания.

Николчина е избрала квартал "Лозенец", който се свързва с имената на творци като Елин Пелин, Валери Петров, Дора Габе, Богомил Райнов, Ангел Каралийчев и Иван Методиев.

Днес от 13 часа ще стартира и литературната разходка, организирана от „читАлнЯта". Те канят всички пред павилиона си в Градската градина на обиколка из някои от най-интересните забележителности, свързани с българската литература и най-обичаните ни писатели.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right