Майсторски клас на Мириам Енгел в студентския дом в София

Майсторски клас на Мириам Енгел в студентския дом в София

Студентски дом

Мириам Енгел ще представи своя моно-спектакъл A-Wake на 13 ноември

 

В Националния студентски дом започва майсторският клас на Мириам Енгел (Израел), която на 13 ноември ще представи и своя моно-спектакъл A-Wake на Сцена Дерида, съобщиха от студентския дом. На 24 ноември, благодарение на Гьоте-институт България, фестивалът ще посрещне и други световни звезди в съвременния танц - трупата на Саша Валц (Германия), с чийто спектакъл ще отвори новият център за съвременни изкуства Топлоцентрала.

Силна селекция от български спектакли и пърформанси включва програмата на фестивала за свободен театър ACT, който този ноември се провежда за 11 поредна година. Българските заглавия, които ще видим на Сцена Дерида, в новия център за съвременни изкуства Топлоцентрала, в Сити МаркЦентър, театър Азарян и ДНК, бяха избрани от самата независима сцена у нас с демократичен и нов за театралната ни общност модел.

Освен богато локално съдържание, фестивалът за свободен театър ще покаже и големите чуждестранни артисти и техните трупи Саша Валц и гости (Германия), Мириам Енгел (Израел), Карин Пауър и Алдо Джаноти (Австрия), компания Сеньор Серано (Испания). Програмата на ACT предвижда и уъркшопи както с всички чуждестранни артисти, така и с български специалисти, а също и кръгла маса, отворенa към местната театрална сцена и прилежащите й индустрии. Паралелната образователна програма на фестивала има за цел да повиши капацитета на българската незвисима сцена и да надгради както професионалните й умения, така и нейната способност да маркетира успешно своя арт продукт.

ACT 2021 бе открит на 10 ноември на Сцена Дерида с късометрежния танцов филм ВИК! на родената в Белград Катина Дишков, която от 14 години работи у нас в сферата на съвременния танц, изпълнителски изкуства, видео танц и алтернативно образование.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right