Малки пианисти изпълняват Шопен и Бах в кино "Влайкова"

пианисти

Снимка: Национално музикално училище "Любомир Пипков"

Деца от шест до тринадесетгодишна възраст си дават среща на сцената на кино "Влайкова" в концерт за пиано. Става дума за събитие от поредицата "Да свалим Facebook  маските" на Стелла Илиева. А малките са ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков". На 12 май от 17 часа подрастващите ще покажат какво са научили заедно със своя учител и виртуоз- пианист Сава Вутов. Младият педагог  вярва в таланта и подкрепя тезата, че нашето музикално образование е уникално в Европа. Доказателство за това са негови ученици лауреати на международни конкурси.
 
Малките пианисти, които ще покорят сцената на кино „Влайкова", са Ая Екимова, Елизабет Драгомирова, Леа Йорданов, Марина Любенова, Габриела Озорки, Лора Григорова, Божидар Ненов, Стефан Михайлов, София Владова, Румен Катърски. Гостите ще се насладят на пиеси от български и чуждестранни композитори, сред които Димитър Ненов, Любомир Пипков, Лист, Шопен, Бах и други.
 
Събитието е с вход безплатен за ученици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right