Марияна Арсенова ще получи Почетния знак на Столична община

Марияна Арсенова ще получи Почетния знак на Столична община

Снимка: Фейсбук, Марияна Арсенова

Марияна Арсенова, директор на Музикалния театър в София, ще бъде отличена с „Почетен знак на Столична община“. Това реши Столичният общински съвет (СОС) на вчерашното си заседание.

Тя ще получи отличието за цялостната си творческа, организаторска, преподавателска и обществена дейност.

От месец септември 2015 г. Марияна Арсенова е Директор на ДМБЦ – София. По време на честванията на 100 годишния юбилей на професионалния оперетен театър в България и 70 години Държавен Музикален Театър, начело с Марияна Арсенова като Директор, ДМБЦ – София получава големите награди на МК – Почетен знак „Цар Симеон Велики” – Златен печат, Почетния знак на Столична община, най-голямото отличие на СБМТД – Кристално огърлие, както и „Златно перо”, присъждано то Кантус Фирмус.

През 2019 година ДМБЦ-София получава „Кристална лира” за Постъновъчен екип на култовия мюзикъл „Фантомът на операта” от А. Л. Уебър, а през 2020 г. и за Постановъчен екип на друг световен мюзикъл – „Цигулар на покрива”.

В последствие завършва второто си висше образование в НМА „Проф. Панчо Владигеров” с магистърска степен по Музикално-сценична режисура в класа на проф. Румен Нейков.  В момента е и хонорован преподавател в НМА по актьорско майсторство на студенти, следващи оперно пеене.

Режисьор е на „Царицата на чардаша”от Имре Калман, 2018 год., редом с Гост-постановчика от Виена – Адриан Холендер, Режисьор-постановчик е на „Прилепът” от Йохан Щраус, с премиера октомври 2019 г., Режисьор-постановчик е и на осъвременената постановка на „Графиня Марица от И. Калман с Премиера март 2022 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right