Международната изложба Sofia Art Projects този път ще се проведе на Ларгото

-

Снимка: Столица.bg

За втора поредна година Гьоте-институт България подкрепя международната изложба Sofia Art Projects, която и този път ще се проведе на Ларгото и ще включи проекти на автори от България, Германия, Испания, Холандия и Конго, съобщават организаторите.

Изборът на Ларгото като място на изложбата цели да подкани към осъзнаване на архитектурата на града като място на паметта и към размисъл за културното наследство, как го опазваме, съхраняваме, как говорим и мислим за него от гледната точка на настоящето.

След дебюта си през 2021 г. Sofia Art Projects продължава да преосмисля чрез изкуство едно от емблематичните места в столицата, където се пресичат различни пластове история и култури и от където всъщност започва живота на София като град, отбелязват организаторите. Второто издание на международната изложба е посветено на темата “Руини и империи”, която е вдъхновена от Ларгото като място на паметта за София и нейната многохилядна история през епохите на различни империи - Римска, Византийска, Османска, а през 20-ти век - между държавния социализъм и посткомунистическия капитализъм.

Събитието ще представи творби на: Били Матеева, Зузанна Чебатул, Мартиан Табаков, Нора Ал Бадри, Ориол Виланова, Ренцо Мартенс, CATPC, Стефан Прохоров, Хенрике Науман. Куратори на изложбата са: Вера Млечевска, Весела Ножарова, Десислава Димова, Стефка Цанева.

Изложбата под надслов "Руини и империи" ще включи инсталации, скулптури, прожекции, както и сайтспесифик пърформанс. Експозицията ще се открие в събота, 21 октомври, в 18:30 и ще може да бъде видяна всеки ден до неделя 30 октомври.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right