Международният "Софийските метафори" се открива в галерия "Сердика"

Международният "Софийските метафори" се открива в галерия "Сердика"

Снимка: Столица.bg

Поети, преводачи и културни мениджъри от няколко европейски страни и България ще посетят София, за да се очароват и вдъхновят. Всички те ще са участници в започващия утре, 12 септември т. г. Международен поетичен фестивал "Софийските метафори".

Откриването е на 12 септември, събота от 10.00 часа, галерия "Сердика" на емблематичния за София Женски пазар. В рамките на два дена участниците във второто издание на "Софийските метафори" ще проведат поетичен пленер, ще напишат, преведат и прочетат пред софийската публика стихотворения, посеветени на нашия град.

Програмата на фестивала представлява интерес за по-широката градска публика, защото синтезира поезия, проза, визуални изкуства. Идеята на този фестивал-уъркшоп е да търси тясната връзка между поезията и останалите видове изкуства като популяризира известни и по-маргинални места в българската столица.

През първия фестивален ден поетите ще участват с двуезично четене на свои стихове. На втория фестивален ден ще представят авторски произведения за София, които ще творят по време на уъркшопа.

Целта на този фестивал е да популяризира зад граница културното наследство и многоликост на столицта ни, да насърчи връзките и взаимоотношенията между българската и европейската култура и изкуство, да допринесе за обогатяване и разнообразяване на софийския културния живот.

Във фестивала ще участват поетите: Аксиния Михайлова, Ингрид Артез (Чехия), Мирча Дан Дуца (Румъния), Клаудиу Комартин (Румъния), Петър Чухов, Димана Иванова, Георги Гаврилов, Калоян Христов, Иван Христов.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

"Ледовете на Антарктика" на Моста на влюбените в София...

В Деня на Земята, 22 април, на Моста на влюбените до НДК в София ще бъде официално открита изложбата "Ледовете на Антарк...

Прочети още keyboard_arrow_right