Михаил Баришников идва в София

Михаил Баришников

Снимка: Fashion Inside

Сцената на Софийската опера и балет ще представи премиерата на треатралният моноспектакъл Бродски/Баришников на 19 и 20 януари тази година. Постановката съчетава театър, поезия и движение. Нейн режисьор е латвиецът Алвис Херманис, а вдъхновението за нея идва от творчеството на нобеловия лауреат Йосиф Бродски.

Баришников жъне успехи по световните сцени от 2015 година. За него този моноспектакъл е преход от балета към театъра. 

Отзивите в световните издания са повече от положителни. Wall Street Journal пише, че “Баришников по уникален начин пресъздава с глас и движения поезията на Йосиф Бродски”. Критиците на Financial Times наричат постановката “хипнотизираща меланхолия”

Стихове и проза на Йосиф Бродски произнася Баришников от сцената. Бродски е негов приятел от годините, когато са били емигранти в САЩ. В постановката Баришников показва своя талант на драматичен артист и пластичните си умения. Зрителите в София ще чуят Запис с оригиналния глас на нобеловия лауреат Бродски, който допълва представлението. То ще бъде на руски, като през цялото време ще се появяват субтитри на български език. 

Гостуването на Михаил Баришников е с подкрепата на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right