Министърът на културата: Липсват 4,5 милиона евро за ремонта на Ларгото в София

Министърът на културата: Липсват 4,5 милиона лева за ремонта на Ларгото

Снимка: Столица.bg

Служебният министър на културата Велислав Минеков изнесе пред журналисти данни за нередности с една или друга културна институция в София и страната. Той съобщи данни и за ремонта на Ларгото в София. 
 
„По някакъв начин са изчезнали, или са били усвоени, както се казва, близо 4,5 милиона евро от целия проект за ремонта на Ларгото“, каза Велислав Минеков, цитиран от bTV. Министърът посочи секретен доклад на ОЛАФ, в който има и препоръки. Те са да се търси отговорност от трима министри и един кмет, допълни Минеков. По думите му тези средства трябва да се върнат обратно.
 
Министърът коментира, че ще подаде сигнал към българската и Европейската прокуратура за липсващите пари. „Имам съмнения какъв ще бъде резултата с нашата прокуратура, но много скоро, според мен, тази прокуратура ще се задейства на сериозни обороти“, допълни Минеков.
 
Той коментира и средствата за ремонта и създаването на галерия „Квадрат 500“. Този проект също ще бъде подаден към европрокуратурата за проверка.
 
„Още средства са използвани в нещо, което определям като бутафория – това е имитационната крепост в местността Яйлата. Похарчени са 1,6 млн. евро за крепостта от итонг и гипс“, каза Минеков. Той допълни, че това е спряло проучванията в местността.
 
„Изобщо ще информирам европрокуратурата за още много неща, които са се случвали, особено с евросредства“, допълни министърът.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right