Младежкият театър открива новия сезон с 2 премиери

Младежкият театър открива новия сезон с 2 премиери

Снимка: Гергана Дамянова- Младежки театър "Николай Бинев"

Младежки театър "Николай  Бинев" започва новия сезон не с една, а с цели две премиери. „Той е дяволът!“, реж. Здравко Митков ще зарадва зрителите на 16-и септември на Голяма сцена, а „Бившата мис на малкия град“, реж. Владимир Люцканов на 23-и и 27-и септември. 
 
Автор на пиесата „Той е дяволът!“ е френският актьор и драматург Себастиан Тиери. Той е сред най-актуалните имена в света на театъра, киното и телевизията във Франция. Преводът на пиесата е дело на Ваня Николова и Михаил Билалов.
Сценографията на „Той е дяволът!“ е поверена на Петър Митев.
Актьорският състав на криминалната комедия е впечатляващ. Михаил Билалов, Рашко Младенов, Мая Бабурска и Веселина Конакчийска ще превърнат пиесата в забавен, енергичен и жив спектакъл, който ще събуди у зрителите интерес, любопитство и много усмивки.
 
Режисьор на „Бившата мис на малкия град“  е  директорът на Младежки театър „Николай Бинев“ – Владимир Люцканов. Творбата е на световноизвестния и изключителен драматург Мартин Макдона. 
 
Преводът на български е на Мариана Мелнишка – преводач с огромен опит, чието име стои зад преводите на култови заглавия като „Портокал с часовников механизъм“, „Какво видя кучето и други истории“ и 3 романа от поредицата „Хари Потър“.
Сценографията е дело на Венелин Шурелов. Костюмограф е Елица Георгиева. 
 
Актьорският състав на спектакъла „Бившата мис на малкия град“ е повече от сериозен: Искра Донова, Станка Калчева, Николай Луканов и Николай Владимиров.
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right