Младежкият театър представя "Дни на хвърчащите хора"

Валери Петров

Валери Петров

"Дни на Хвърчащите хора" започват в Младежкия театър "Николай Бинев"  в София. Дните от 3 до 9 декември са посветени на Валери Петров.

Премиерата на спектакъла „Бяла приказка“ по Валери Петров ще бъде на 6 декември от 19:00 ч. на Камерна сцена в Младежкия театър "Николай Бинев".  Студентите от IV курс по актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ ще разкажат история за приятелството, но и за предателството, за изпитанията, през които преминаваме, за да открием истинския приятел и за прошката , която ще ни помогне да останем завинаги заедно. Режисьор на постановката е доц. д-р Константин Каракостов. 

Посетителите ще могат да видят и изложба от театрални плакати, вдъхновени от "Бяла приказка". Те са изработени от студенти от Националната художествена академия. Експозицията ще бъде разположена във фоайето по пътя към Камерната зала. 

Специална вечер очаква всички на 7 декември. Ще се четат едни от най-интересните приказки на Валери Петров: „Копче за сън“, "Пук", "Меко казано" и "В лунната стая". 

Но изненадите на организаторите не свършват до тук. Ще представят архивни материали от спектакли на театъра, които са свързани с разказвача на приказки. Любими негови стихотворения ще представят актьорите от Младежкия театър "Николай Бинев".





 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right