Младежкият театър започва дарителска кампания в помощ на ИСУЛ

Младежкият театър започва дарителска кампания в помощ на ИСУЛ

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Целта е да се обединят театрали и зрители за събирането на 45 000 лева

Младежкият театър „Николай Бинев“ започва дарителска кампания, която цели да обедини театралната гилдия и зрителите в опит да се съберат 45 000 лева. Те са необходими за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който подпомага усилията на лекарите в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и за защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Независимо че вратите на театъра са затворени, репетиционните зали са празни, а театралните салони са притихнали, театърът продължава да бъде активен. Инициативата „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ е отворена за участие за всички културни институти, артисти и зрители, които имат желание да помогнат чрез дарение или разпространявайки информация за кампанията.

Началото на инициативата се дава символично днес- 27-и март – Международният ден на театъра. Макар и зрителите да нямат възможност да се насладят на театрални спектакли на живо на този прекрасен празник, връзката между Театъра и публиката продължава да съществува. И посредством общите им усилия, а заедно с тези на специалистите от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, може да бъде съхранен и животът на много пациенти в тежко състояние.

"Убедени сме, че всяка криза, с която животът ни среща, е и възможност за развитие. Чрез кампанията „Театърът и зрителите срещу COVID-19“ се надяваме да покажем, че всички културни оператори можем да си подадем ръка и да бъде едно цяло, въпреки препятствията, през които преминаваме", казват от Младежкия театър.

В сайта на театъра – www.mlt.bg ще бъде публикувано ежедневно каква е събраната към момента сума и кои театри и други културни институти са подкрепили кампанията.

Дарителската кампания се реализира в платформата Helpkarma на следния адрес: https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В къщата музей "Христо Смирненски" се отваря литературен център...

Литературен център се отваря днес в къщата музей "Христо Смирненски" в София. В културното средище "Да бъде ден" любител...

Прочети още keyboard_arrow_right