Мултимедийна сайт-специфик инсталация в столичната галерия „Сердика“

Мултимедийна сайт-специфик инсталация в столичната галерия „Сердика“

Столица.bg

Сайт-специфик инсталация на Елизабет Талауер

В периода от 5 ноември до 3 декември 2021 г. столичната галерия „Сердика“ ще покаже мултимедийната сайт-специфик инсталация „MARKETSPACE“ на Елизабет Талауер. Инсталацията е многокомпонентна и ще бъде разположена в цялото галерийно пространство, съобщиха от галерията.

Състои се от няколко елемента - видео, текстилна композиция, скулптурна интервенция и водопад от информация от копирна хартия и рефлективни елементи. Във филма динамична серия от образи се преливат един в друг като свързват и интерпретират история и бъдеще в символи и абстракции.

„Marketspace“ или „пазарно пространство“ интерпретира темата за прехода от „marketplace“ пазар към „marketspace“. С навлизането на дигиталните технологии класическата форма на стокова размяна или фактическия пазар се измества напълно от виртуални форми на обмен, казва Елизабет Талауер и допълва, че алчността, страхът, очакванията и обстоятелствата са определящите фактори на цялата пазарна психология. Емоционалните компоненти на процеса на взимане на решения от инвеститора помагат да се обясни защо някои от тях изглеждат по-рационални от други и защо други се възприемат като такива, независимо от риска, който носят и от въпросителната им морална стойност.

Проектът интерпретира резултатите на творческо изследване върху икономически колапси, конспиративни теории и психология на тълпата, вдъхновена от исторически събития и от съвременни високи технологии като алтернативни валути и прилагане на изкуствен интелект в маркетингови стратегии, обяснява мотивите си за създаването на мултимедийната инсталация Елизабет.

Елементите й интерпретират темата за хибридизиране на пазара формално и абстрактно, привличайки вниманието на посетителя към скрити детайли. Комбинирането и редуването на реално съществуващи понятия (неща) с фиктивни (пример Биткойн със (засега) фиктивния Тулипчейн) създават атмосфера на една алтернативна, но не и невъзможна реалност. Вернисажът ще се проведе на 5 ноември 2021 г. от 17:00 часа до 21:00 часа при спазването на всички противоепидемични мерки.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Трупата на Театър "София" отново у нас...

Завърна се трупата на Театър "София"от турне в Осло, Норвегия. Там те представиха успешния спектакъл "Пер Гюнт". Предст...

Прочети още keyboard_arrow_right