Музика от Ню Йорк до зала “България” в София

Музика от Ню Йорк до зала “България” в София

Снимка: Софийска филхармония

Михаела Филева и Виктор Ибришимов - солисти в концерта “Уестсайдска история”

На 13 февруари ще имаме възможността да чуем легендарния мюзикъл "Уестсайдска история", написан от Ленард Бърнстейн в зала “България”. Историята за забранената любов разказват с ноти виртуозните музиканти от оркестъра на Софийската филхармония.

Музикалният шедьовър и културен феномен ще се реализира под диригентската палка на Любомир Денев - син. Солисти на концерта са Михаела Филева и Виктор Ибришимов.

Концертът е част от семейната програма на националния ни оркестър “Фортисимо Фамилия” и в него са включени подбрани части от музикалното произведение.

„Уестсайдска история“ е създадена от четирима безспорни гении – режисьорът и хореограф Джеръм Робинс, композиторът Ленард Бърнстейн, текстописецът Стивън Сондхайм и драматургът Артър Лорентс. Мюзикълът прави премиера на Бродуей на 26 септември 1957 година в Winter Garden Theatre и прави точно 732 представления.

 Историята, вдъхновена от пиесата на Шекспир – “Ромео и Жулиета” разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Акулите – бели американци и Ракетите – пуерторикански имигранти, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right