Музикален дуел на пианисти в зала "България"

Музикален дуел на пианисти в зала "България"

Снимка: Министерство на културата

Талантливите пианисти Ангел Николов и Мартин Марков ще се състезават с клавирни импровизации върху познати и любими фолклорни мелодии на етносите в България. На 16 октомври от 19.30 ч. в зала „България“, в рамките на фестивала Пиано Екстраваганца те ще представят пред публика  изкуството на музикалния дуел. Изтеглените задачи и теми ще бъдат избирани на случаен принцип от мелодии, базирани върху фолклора на етническите малцинства в България.

Ще оценява, коментира и избира тричленно жури в състав: проф. Виктор Чучков, проф. Сабин Леви, Минко Ламбов. Водещ на музикалнообразователното шоу ще бъде актьорът Иван Юруков.

Представлението ще е безплатно за ученици от музикалните училища и за студенти от Консерваторията. Организатор е Алеф Бет ЕООД,. Събитието е финансирано по проект от Национален фонд "Култура", с партньорството на БНР и организацията на евреите „Шалом“.

Музикалните творци са със значителен опит като композитори и изпълнители, печелили са награди в български и международни конкурси със своите импровизации и авторски композиции.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right