Музикалният открива с концерт–спектакъл „Отново на оперета”

Музикалният открива с   концерт–спектакъл „Отново на оперета”

Снимка: Музикален театър

На 20 юни театърът кани публиката на на спектакъл с участие на „Арабеск”

Артистите на Музикалния театър ще приветстват публиката, с която бяха разделени близо три месеца, на 20-ти юни, събота, от 19:00 с концерта – спектакъла „Отново на оперета” със специалното участие на Балет „Арабеск”.

Те обещават да заредят публиката с празнично настроение след дългите месеци на социална изолация.На концерта-спектакъл ще прозвучат най-големите оперетни хитове, изпълнени от звездите на Музикалния театър: Добрина Икономова, Христо Сарафов, Марияна Арсенова, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов. Редом с тях на сцената ще излязат и младите солисти Илона Иванова, Александър Панайотов и Денко Проданов.

Зрителите, зажаднели за своето любимо изкуство, ще чуят изпълнения на любимите си арии, дуети и ансамбли от „Царицата на чардаша”, „Графиня Марица”, „Принцесата на цирка” от Калман, „Веселата вдовица” и „Граф фон Люксембург” от Лехар. Ще видят виталния кан кан на Офенбах в изпълнение на Балета на Музикалния театър.

Концертът –спектакъл е със специалното участие на Балет „Арабеск”. Неговите солисти ще изпълнят откъс от „Свободно разположени мисли“ на хореографа от Германия Аршак Галумян. Това е спектакъл за времето, което тече и никога не спира, създаден по музика на млади немски композитори.

Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, който ще предложи на зрителите една леко иронична гледна точка към изискванията за спазване на дистанция от артистите на сцената. Накрая всички солисти ще излязат на сцената и ще изпълнят заедно прочутия рефрен от оперетата „Царицата на чардаша”: „Ех, майко майчице, щастлив съм така! Пусти пари, защо сте ми вий сега? Кой знай - живота утре може да спре, затова днес живей добре!“

С това ведро послание артистите на Музикалния театър и Балет „Арабеск” канят публиката на концерта-спектакъл „Отново на оперета” на 20-ти юни от 19:00 часа в Музикалния театър.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right