Музикалният театър кани на Новогодишен оперетен бал в НДК

Новогодишен бал

Снимка: Музикален театър "Стефан Македонски"

Ако нямате планове за дните около Нова година, може да отидете на Новогодишен оперетен бал в зала 1 на НДК на Музикалния театър. Станалото вече традиционно събитие ще бъде на 28 декември от 19:00 часа. Ценителите ще се насладят на най-популярните и обичани арии, дуети и ансамбли от класическата оперета. Тази година те са разделени в четири отделни блока, в които ще видим най-доброто от Калман, Лехар, Офенбах и Щраус. На сцената в целия се блясък ще излязат солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.
 
Декорът на концерта –спектакъл ще е пищна бална зала с разположена в средата огромна коледна елха. Като на всеки бал и тук ще се танцуват прочутите валсове на Щраус и Лехар, темпераментният чардаш на Калман и вечно младия и завладяващ кан кан на Офенбах.
 
И тази година в Новогодишния оперетен бал участват децата от балетна школа „Проф. Драгулева- Луканов”. Те ще зарадват публиката със свое изпълнение на „Валс на снежинките” от балета „Лешникотрошачката”.
 
„Оперетното изкуство е празнично изкуство и затова нашият концерт-спектакъл ще бъде между Коледната и Новогодишната нощ – на 28-ми декември. Това са най-празничните дни в годината, а оперетата, както знаят нейните почитатели, е най-празничният музикално- театрален жанр” – казва проф. Светозар Донев, режисьор на Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК.
 
Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, както и на www.tickets.ndk.bg и в www.eventim.bg
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right