На бул. „Витоша“ има мирно съжителство между ресторанти и „Алея на книгата“

София, Алея на книгата, Бояна Ламбер

Снимка: Фейсбук

На бул. „Витоша“ в столицата „Алея на книгата“ продължава да събира почитателите на различни жанрове и ще завърши на 15-и септември. Тя е позиционирана между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. ’Узунджовска“. Литературният кът се намира до статуята на Алеко Константинов. Щандовете са отворени от 10,00 до 20,00 ч.

Над 70 издателства и книготърговци представят своята продукция. Почитателите на книгата имат възможност да получат автографи от много автори. Възрастовият и жанровият диапазон е от най-малките до читателите от третата възраст.

В София книжните пазари се провеждат три пъти в годината – Пролетен базар, Международен панаир на книгата и „Алея на книгата“, като тази година това ѝ е седмото издание.

Забелязва се повишаване на интереса към българската литература и книги. В момента съществува превес на образователните и научнопопулярните четива, предпочитани са много биографиите, както и книги с препоръки за бизнес умения.

В края на седмицата почитателите на книгата ще се увеличат значително, коментира проявата младата писателка Бояна Ламбер, която в рамките на няколко години издаде „Моето порно“ и „На кой му пука за Марс“, чийто тираж вече е изчерпан в книжарниците, но все още може да се намери някой екземпляр на щандовете на Алеята. Според нея, обаче, мястото не е подбрано прецизно и има страшно голямо струпване на клиентите на ресторантите по булеварда и щандовете с книги.  

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right