На "Славейков": Българската литература оживява с гласовете на популярни творци

На площад "Славейков": Българската литература оживява с гласовете на любими

Снимка: Столица.bg

Специално за 24 май любими на поколения българи творби на родни поети и писатели ще оживеят  на площад "Славейков". Всички ще могат отново да се потопят в класиките с гласовете на обичани артисти като Юлиян Вергов, Койна Русева, писателят Георги Господинов и много други.  Мултимедийната инсталация е дело на Storytel  и се казва „Звукът на българската литература“. 
 
Сред подбраните аудио откъси от българска проза и поезия, които ще зазвучат на площада, са такива от вечните Иван Вазов, Пенчо Славейков, Димитър Димов, Димчо Дебелянов, Пейо Яворов, Христо Смирненски, Никола Вапцаров, Блага Димитрова. Селектирани от богатата аудио библиотека на Storytel с български заглавия, съвременните автори Георги Господинов, Виргиния Захариева, Илиян Любомиров, Димана Йорданова, Елена Алексиева, Людмила Филипова и Катерина Хапсали ще могат също да бъдат чути в сърцето на София.
 
Проектът се реализира в партньорство със Столичната община по инициатива на Storytel — една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с каталог за слушане и четене от над 500 000 заглавия в световен мащаб. Storytel работи с български автори и издатели от 2018 г. и до момента има над 2000 аудиокниги и заглавия на български, развивайки още една възможност българската литература да стига до читателите си лесно и удобно.
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right