На сцената на Народния театър излиза Джон Малкович във "В самотата на памуковите полета"

На сцената на Народния театър излиза Джон Малкович във "В самотата на паму

Снимка: Фейсбук, Гергана Димитрова

Джон Малкович и Ингеборга Дапкунайте излизат тази вечер на сцената на Народния театър "Иван Вазов" тази вечер в постановката "В самотата на памуковите полета".хБилетите свършиха още в първите часове от пускането, въпреки високите цени - 400 лв. бяха най-скъпите.

За първи път холивудският актьор Джон Малкович играе в София на българска сцена. В три поредни дни заедно с партньорката си Ингеборга Дапкунайте играят във "В самотата на памуковите полета"

Режисьор на пиесата е руснака Тимофей Кулябин, през декември поставил "Нора" отново в Народния театър. Постановката ще бъде на английски, а български субтитри ще се излъчват на специални монитори, съобщи БНР.

За известната пиеса на Бернар-Мари Колтес "В самотата на памуковите полета" Джон Малкович казва: "Това е изключително трудна и наситена постановка, но аз 30 години работя с Ингеборга, така че когато имаме нещо трудно за вършене, за мен е огромно удоволствие да го направя именно с нея. Чувстваме се много добре в готовност за новата сцена".

70 минути е продължителността на постановката, а на сцената Джон Малкович си партнира с една от най-популярните литовски актриси - Ингеборга Дапконайте. "Това е третата сцена, на която ще играем тази постановка и се надявам да сме добре подготвени. Знаем, че е голямо предизвикателство и за нас, и за вас", споделя Дапконайте.

"Представлението е за сексуалната перверзия, за скритото желание, което в много днешни общества е наказуемо. На сцената има двама актьори - Ингеборга Дапкунайте и Джон Малкович, но не и двама герои. Зрителите са потопени в подсъзнанието на човек, който физически не присъства на сцената. Той живее в ужасна вътрешна дисхармония, защото е осъзнал, че сексуалното му желание е престъпно. Но това е неговата природа, с която той не може да се бори. Иска да го признае пред себе си, но не може, защото е едновременно страшно и опасно. Случващото се на сцената е проекция на неговото съзнание, на кошмара, в който той се опитва да се помири със себе си. Затова измисля двама персонажи - продавач и купувач, две същности, които се борят. Колкото по-напред отиваме в историята, толкова по-добре разбираме за какво става дума. Актьорите сменят ролите си и след известно време осъзнаваме, че това е вътрешният монолог на един човек. Последният диалог преди трагедията...", казва режисьорът на спектакъла Тимофей Кулябин, цитиран от nationaltheatre.bg.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Павел Иванов играе Гунди във филма "Гунди – легенда за любовта"...

Игралният филм за Георги Аспарухов-Гунди излиза на екран в началото на следващата година, съобщиха днес пред медии проду...

Прочети още keyboard_arrow_right