Набират кандидати за безплатно обучение по съвременен танц

Съвременен танц и пърформънс

Снимка: Фейсбук

Съвременната танцова платформа "Linkage" обявява кастинг за безплатен 3-месечен тренинг по съвременен танц. Платформата съчетава обучения от професионалисти от България и Европа с пърформанси и лекции на открито в ядрото и периферията на София.

"Linkage - платформа за съвременен танц" е проект на танцова компания Стрийм денс. Организацията вече има един успешно приключил проект през 2018 г. Сега за втори път реализира проект от март до юни 2019 г. Той включва обучения и уъркшопи по съвременен танц, както и танцови пърформанси на открито в гр. София.

Съвременният танц в София става все по-видим като динамично развиваща се област. Въпреки това отсъстват интеракции в градската среда, които да приобщят незапознатата публика и да се даде възможност за изява на млади изпълнители, дебютанти и обучаващи се. Целта на „Linkage" е да покрие две от най-малко развитите звена в съвремменния танц в София – от една страна да осигури безплатно обучение от опитни професионалисти за млади дебютанти и полупрофесионалисти, а от друга – да преоткрие градското пространство със сайт-спесифик пърформанси, в които резултатът от съвместната работа да стане видим.

Всички желаещи могат да кандидатстват, независимо от това дали имат опит или не в областта на съвременния танц и пърформанс. Препоръчителна възраст от 14 до 55 години. Кастингът за избор на участници в безплатния 3-месечен тренинг, ще се проведе в 2 дни - 28.02 (19:10-21:30 часа) и 02.03 (12:00-14:30 часа). Мястото за провеждане е Stream Dance Center - гр. София, пл. Македония 1 - в сградата на КНСБ, партер.

Всеки кандидат трябва да се яви и да се запише за една от предложените дати. Необходимата информация е три имена, възраст, телефон за връзка, избрана дата за явяване на кастинга. също така желаещите трябва да посочат, в свободен текст, дали имат опит в областта на танца. Ако имат да обяснят какъв и в какви стилове. Заявленията за участие в проекта се изпращат на имейл: linkagedanceplatform@gmail.com. Срок за записване: 27.02.2019 до 19:00 часа

Графикът на тренингите и уъркшопите ще се изготви съвместно с избраните участници, спрямо графикът предложен от преподавателите. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Дирекция "Култура" към Столична община и Фонд "Култура" към Министерство на културата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right