Над 30 предложения очакват подкрепа в "Солидарност в културата"

Над 30 независими творци и арт пространства очакват подкрепа в "Солидарност

Снимка: Столица.bg

От 24 до 27 април бяха получени 33 предложения за финансиране в рамките на инициативата на Столична община „Солидарност в културата“. Като 28 от тях са по Направление 1 „Подкрепа за индивидуални идейни проекти за онлайн културен продукт или културна изява на независими творци“, а пет са по Направление 2 „Подкрепа за идейни онлайн проекти на оператори на събития в сферата на културата, чрез които се осигурява устойчивост на неинституционални културни пространства и на организации с дейност в сферата на културата, които поддържат офис и екип“.
 
Комисията, включваща в състава си общински съветници, представители на общинската администрацията и външни експерти, одобри на първото си онлайн заседание 24 индивидуални проекта, които отговарят на правилата на инициативата и всеки от тях ще бъде финансиран с по хиляда лева. Сред независимите творци има дизайнери, актьори, режисьори и сценографи на свободна практика, композитори, вокални изпълнители, както и мултижанрови творци. Това съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община. 
 
Подкрепа ще получат и два проекта, които отговарят на условията по Направление 2 и ще представят онлайн премиери на български филми и детско културно-образователно предаване. Културните оператори, които ще реализират съдържанието, ще получат общо сума от 12 222 лв. 
 
Списък с одобрените на този етап кандидати и информация за „Солидарност в културата” може да се види на  https://kultura.sofia.bg/calendar/section-3-novini.html. Получените предложения за финансиране ще се разглеждат поетапно, следващите одобрени ще бъдат публикувани на 7 май. Инициативата ще продължи до изчерпване на средствата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right