Над 900 000 лева подкрепа от Общината за танцови фестивали

общината

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Столична община активно подкрепя танцовото изкуство на територията на града. За последните пет години рамо е дадено на 20 танцови фестивала, различни спектакли, пърформанси и резидентски програми. Парите, с които проектите са подпомогнати от Столична програма „Култура“ и Календара на културните събития от 2015 г. до 2019 г, са над 900 000 лв.

Общината подкрепя Национален Музикален Театър "Ст. Македонски", Национална Опера И Балет, Балет Арабеск, както и организацията на Международен фолклорен фестивал "Витоша", Antistatic International Festival for Contemporary Dance and Performance и резидентските програми на Derida Dance Center.

На танците е посветена и най-новата анимация от серията „София е култура“. Тя е създадена от художничката Розалина Буркова, агенция Reforma Advertising и продуцентската къща Compote Collective със специалното участие на актрисата Снежина Петрова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right