Надежда Радулова- поетът на януари в Столична библиотека

библиотека

Снимка: Столица.bg

Столична библиотека продължава срещите със знакови родни поети, писатели, преводачи. На 29 януари 2020 г. (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков” № 4) ще бъде представен един от запомнящите се гласове на българската поезия от началото на новото хилядолетие- Надежда Радулова. В събитието ще се включат Яна Генова, директор на фондация „Следваща страница“ и на „Софийска къща за литература и превод“, както и Лора Ненковска, преподавател в СУ и преводач от и на румънски език.
 
Надежда Радулова е доктор по сравнително литературознание. Пише, превежда поезия и проза от английски, редактира. Понякога преподава. Но най-много обича да чете. Вярва, че без последното всичко друго би изгубило смисъл и страст.
 
Авторка е на пет поетически книги („Онемяло име”, „Алби”, „Памук, стъкло и електричество”, „Бандонеон”, „Когато заспят”), на книгата за деца „Чудна азбука” и на непубликуваното изследване „Литературни палимпсести: Хилда Дулитъл, Джийн Рис, Марина Цветаева”. Носителка е на наградите за поезия „Иван Николов” и „Николай Кънчев”, както и на наградата за литературен превод от английски език.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right