Награждават най-четящите деца от София и страната на 11 май

Награждават най-четящите деца от София и страната на 11 май

Снимка: Столица.bg

Книговище“ – образователната платформа за насърчаване на четенето с разбиране, ще раздаде своите годишни награди за читателски постижения на 11 май в Градската градина на София пред инсталацията "Един човек". Датата не е случайна- тогава е Денят на библиотекаря. От днес вече са реалност и първите по рода си детски новини в България. Те се намират на сайта www.knigovishte.bg. Новата детска медия се казва „ВИЖТЕ: Новините на детски език“ и е дело на екипа на „Книговище“.
 
Малките читатели, които преборят поне един въпросник по новините на сайта на „Книговище“, ще участват в томбола с награди на 11 май. Призове ще получат най-четящите 24 деца и 24 класа от София и страната. За първи път платформата ще връчи и отличия в категория „Създател“ - на децата и класовете, създали въпросници за играта. Специален участник в събитието ще бъде детският писател и издател Зорница Христова, която е и главен редактор на “ВИЖТЕ: Новините на детски език”.
Церемонията е част от кампаниите за насърчаване на детското четене „Четящите деца на София“ и „Във всяко дете се крие читател“, които "Книговище" организира с подкрепата на Столична община - Програма „Култура“.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right