Най-красивите кътчета от Аржентина в изложба в Градската градина

Най-красивите кътчета от Аржентина в изложба в Градската градина

Снимка: Посолство на Република Аржентина в София

 
Най-интересните туристически дестинации от Аржентина може да бъдат видени в изложба, която се открива на 5 юли в Галерия на открито на Столична община в Градската градина. Изложбата е дело на посолството на Република Аржентина в София. И и начин да се отпразнува 90 години приятелство с България. Експозицията ще може да се види до 19 юли. Тя се реализира с подкрепата на Столична община.
 
Аржентина, подобно на България в Северното полукълбо, е южна държава. Аржентина се простира от север на юг в южния край на американския континент.
 
Аржентина, подобно на България, има граници с пет държави. Това са Бразилия, Боливия, Чили, Парагвай и Уругвай. Подобно на съседите на България, тези държави поддържат исторически и културни връзки с Аржентина, които ги сближават.
 
Аржентина, подобно на България, притежава разнообразие от пейзажи. И в Аржентина и в България има планински вериги, морски и речни брегове, равнини и долини. Снегът и слънцето познават и двете страни, в които туристите могат да карат ски през зимата, или да се къпят в морето през лятото.
 
Аржентина, подобно на България, се радва на богати традиции и разнообразни гастрономически предложения. Лозята, както в Аржентина, така и в България, предлагат възможност за производство на отлични вина, способни да омаят и най-изящното небце.
 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right