Национален център за книгата и НДК представят новия каталог „Детски книги от български писатели и художници“

НДК

Снимка: Столица.bg

За трети пореден път ще бъде представен каталога „Детски книги от български писатели и художници“ („Children`s Books by Bulgarian Writers and Artists”) в НДК. Целта на изданието е да подпомогне развитието на детската литература и илюстрация за деца.

Децата са критични, необременени и крехки читатели, за да бъде изминат пътя до тях, всеки писател и художник трябва да вложи цялото си сърце и душа. Всеки от авторите в каталога е успял и силно се надявам всички да ги оценим, каза изпълнителният директор на НДК Ангел Митев.

Детска литература от български писатели и художници ще бъде представена на панаирите в Болоня и Франкфурт, а също и на други панаири и форуми, като целта е популяризирането и.

Каталога е написан изцяло на английски език, а преводът и редакцията са дело на Анджела Родел, Десислава Николова и Десислава Тончева, художник както на корицата така и на цялата книга е Дамян Дамянов. Съставители на изданието са цял екип от Национален център за книгата с ръководител Светлозар Желев.

В него са включени 10 автори с техните произведения, а също и 10 художници и илюстрираните от тях книги.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right