Националната галерия представя "Неотложни теми"

-

Снимка: Столица.bg

В галерия "Квадрат 500“ от днес, 27 април, ще може да се види една изложба, която е обвързана с последните актуални събития. Това каза в ефира на БНР кураторът в НХГ Борислава Вълчанова. Изложбата ще остане в столичната галерия до 26 юни.

Специалната селекция представя видеа и филмови очерци на украински режисьори, създадени в периода след анексирането на Крим през 2014г. Филмите разглеждат редица въпроси, като влиянието на пропагандата, разрухата от войната, оцеляването в травмиращи условия, както и хуманитарната и екологична катастрофа. Авторите, селектирани от Ридни са родени между 1985 и 1993 г. В тяхното творчество ще открием не само гражданска позиция и творчески поглед, а и така необходимият в днешно време силен дух, подчерта кураторът на изложбата.

"С настоящата изложба Националната галерия не само директно подпомага участниците, които са селектирани от куратора и художника Микола Ридни, не само призоваваме за солидарност с Украйна и даваме възможност на българската публика да се срещне и да се запознае с автори, които са останали в страната си по време на активни военни действия. Всъщност това е едно поколение млади автори, които не се примиряват с рутинното", каза още Вълчанова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right