Националната галерия в София представя изложба от Арт колекцията Телеком

Националната галерия в София представя изложба от Арт колекцията Телеком

Снимка: Столица.bg

Изложбата може да бъде видяна до 20 март 2022.

Националната галерия представя „Имам да ти кажа толкова много неща…” от Арт колекцията Телеком. Вернисажът е на 14 декември, вторник, от 18.00 до 20.00 часа, съобщиха от галерията. Изложбата може да бъде видяна до 20 март 2022.

На два етажа в Двореца са подредени над 70 произведения на 37 автори, от 21 страни, включително и България, от една от най-знаковите колекции за съвременно изкуство – тази на Deutsche Telekom, която  бележи началото си през 2010 с фокус изкуството на Източна и Югоизточна Европа. Изложбата в Националната галерия е деветото голямо музейно представяне на Арт колекцията Телеком от създаването й до днес. Произведения от нея се показват не за първи път пред българска публика. Различното сега е в подхода на работа, селекцията, каталожното издание.

Кураторите Боряна Вълчанова и Мартина Йорданова избират темите политика и медии, които взаимно се допълват. Свързаните с първата тема произведения разглеждат войната, болката, цензурата, абсурда, бедността, сексуалната ориентация, еманципацията, влиянието на институциите – всички връзки и действия, които определят живота ни през последните години, като интерпретацията на авторите е от буквална до метафорична. Другата тема отразява взаимоотношенията на изкуството от Източна и Югоизточна Европа с масовите медии, тяхната промяна и влияние върху обществото, начина на живот и въпросите, поставяни от тях на дневен ред. Изразните средства варират от конвенционалните форми до видеото и инсталацията. Заглавието на изложбата показва ясно, че изкуството, особено съвременното, иска да общува с нас по много теми. То е средство за комуникация в реалността, в която живеем, споделяме и създаваме заедно.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right