Националната награда за литература "Валери Петров" ще бъде връчена за втори път

-

Снимка: Stolica.bg

Националната награда за литература на името на Валери Петров ще бъде връчена за втори път на тържествена церемония този следобед, 28 октомври.

Събитието ще се проведе отново в галерия-книжарница "София прес" на ул. "Славянска" 29. Организатори са Съюза на българските писатели и семейството на Валери Петров.

Първият носител на отличието, което беше учредено през 2020 година, е Петър Анастасов - поет, драматург, публицист и издател.

Инициативата за наградата на името на Валери Петров идва от Съюза на българските писатели и издателство „Захарий Стоянов“. Реализирането на идеята е с подкрепата на организацията на евреите в България „Шалом”, Агенция „София-прес”, фондация „Нисим”, фондация „Култура и медии”, читалище „Емил Шекерджийски – 1919” и др.

Тържествената церемония ще се проведе при спазване на ограничителните мерки, въведени със заповед на МЗ за извънредната епидемична обстановка.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

НАТФИЗ даде сцена на ученици, които изпълниха стихове от утвърден......

Каквото и да си говорим за поезията, едно е сигурно: тя определено е на мода, и то в най-добрия смисъл. Вдъхновяващо е д...

Прочети още keyboard_arrow_right