Националният археологически музей в София с летни школи за деца

-

Снимка: Facebook

Националният археологически музей в София това лято отново ще подари на децата възможността за незабравимо пътешествие в историята, съобщават от столичният музей. Работата в летните школи, организирани от музея, започва от днес, 8 август.

Всеки понеделник да 9 септемви ще започва нова 5-дневна школа. Занятията са всеки ден по три учебни часа - от 10:00 до 12:00 ч. или от 14:00 до 16:00 часа. Уроците са подходущи за деца от шест до 12 годишна възраст. Занятията са безплатни, а материалите са осигурени от НАИМ-БАН. Във всяка група могат да участват до 10 деца.

Програмата предвижда в първия ден пътешествие в праисторическите времена и запознаване с начините, по които преди хилядолетия са създавани глинени изделия.

Вторият ден е посветен на траките и ще запознае участниците с първия познат народ по нашите земи.

В сряда темата е “България - земя на много цивилизации”, а децата ще се опознаят най-интересните предмети от културите на гърци и римляни.

В четвъртък темата е “Славните векове на българското царство”, а в петък е организирана “екскурзия” през античните руини на София (римска Сердика).

Програмата се осъществява по проекта “Образование с наука” и е финансирана от Министерство на образованието и науката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right