НБУ организира благотворителна кампания за свой студент под наслов "Изкуството лекува"

НБУ организира благотворителна кампания за свой студент под наслов "Изкуств

Снимка: Георги Яков

Всички събрани средства ще бъдат дарени за каузата

Нов български университет инициира благотворителна кампания в подкрепа на свой студент в нужда. Преди 4 години Георги Яков пътува с приятели в Испания, за да отпразнува рождения си ден, но при инцидент гръбначният му мозък е увреден и той остава парализиран. Едно от следващите предизвикателства за младежа е лечение и рехабилитация през октомври във Франция, за които са му необходими средства.

За целта на 29 септември, от 18.30ч, в Галерия УниАрт ще се състои аукцион под наслов "Изкуството лекува". На търга ще бъдат включени произведения, създадени от учащи и преподаватели от департаментите "Изящни изкуства" и "Кино, реклама и шоубизнес".

Творбите са част от обучението в ателиетата по стъкло, керамика и фотография на НБУ. Стъпката за наддаване в търга на предложените произведения ще бъде 20 лева. За участие в аукциона е необходима предварителна регистрация, като срокът е до 12 ч. на 28 септември.

Всички събрани средства ще бъдат дарени за каузата. Д-р Румен Кожухаров от департамент "Дизайн" успява за няколко дни да нарисува картини специално за кампанията. "Грижил съм се за човек в подобно състояние и знам колко трудно е. Имам личен мотив да участвам в каузата", споделя преподавателят.

С няколко свои творби в инициативата "Изкуството лекува" се включва и Соня Маркова, магистър по "Изящни изкуства" във вуза. "Не познавам Георги лично. Но знам колко струва финансово и емоционално тази грижа и смятам, че чисто човешки е важно да помагаме", разкри младата дама.

"Вярвам, че фотографията абсолютно винаги служи на доброто и притежава дарбата да променя съдби, а много често и силата да лекува", споделя Мира Янакиева, фотограф-художник, която се включва в кампанията с две свои снимки.

Самият Георги Яков често споделя пред приятели как почти всяка нощ сънува, че ходи. "Нека заедно превърнем съня на младежа в реалност!", призовават идеолозите на кампанията.

Всеки, който има възможност, желание и сърце да помогне на Георги, може да го направи и с превод по личната му сметка:

ГЕОРГИ БОЖИДАРОВ ЯКОВ, IBAN: BG24STSA93000023310892

BIC: STSABGSF Банка ДСК

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right