НБУ открива фото изложба: „Остров Белене – остров на свободата или остров на робството“

photo_library
  • НБУ открива фото изложба: „Остров Белене – остров на свободата или остров н

    Снимка: НБУ

  • НБУ открива фото изложба: „Остров Белене – остров на свободата или остров н

    Снимка: НБУ

Нов български университет открива фото изложба на тема: „Остров Белене – остров на свободата или остров на робството“. Изложбата включва 30 фотографии на студенти от бакалавърска програма „Гражданска и корпоративна сигурност“, магистърски програми „Национална и международна сигурност“ и „Криминология и политики за превенция на престъпността“ и на щатни преподаватели от департамент „Национална и международна сигурност“. Департамент „Национална и международна сигурност, съвместно с департамент „Кино, реклама и шоубизнес, към НБУ откриват изложбата на 14 октомври от 13:00 ч.

Основният обект е Мемориалният парк „Втори обект“ (бивш трудово-възпитателен и концентрационен лагер в периода 1949 г. – 1989 г.). Част от фотографиите показват богатствата на Природен парк „Персина“, Светилището „Блажени д-р Евгений Босилков“, античният римски военен кастел „Димум“ с митница на брега на река Дунав и параклисът „Божието милосърдие“, в който се съхраняват частици от мощите на полската светица Фаустина Ковалска, дарени от Папа Йоан Павел II.Фотографиите са направени по време на Втория пътуващ семинар по криминология до остров „Персин“ (гр. Белене) през юни 2021 г.

Фотоизложбата „Остров Белене – остров на свободата или остров на робството“ се организира по повод 30-та годишнина от създаването на Нов български университет и 5-та годишнина от разкриването на магистърска програма „Криминология и политики за превенция на престъпността“ - единствената по рода си в България практико-приложно ориентирана образователна програма по криминология.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отбелязваме Световния ден на театъра, в София връчват наградите И......

В Народния театър "Иван Вазов" днес, в Световния ден на театъра, ще бъдат връчени наградите ИКАР, съобщават от Съюза на ...

Прочети още keyboard_arrow_right