НДК излъчва запис на визуалния концерт „Четирите годишни времена”

Четирите годишни времена

Снимка: НДК

НДК ще зарадва публиката си със специален подарък за Великден – ще излъчи пълен запис на визуалния концерт „Четирите годишни времена” на Вивалди от програмата на Киномания 2019.

Концертът ще бъде достъпен онлайн на 20 април, понеделник, от 21.00 ч. на страницата на НДК във Фейсбук. Концертът беше представен за пръв път в България на специална вечер под надслов „Нарисувай ми тъга”, посветена на световноизвестния български режисьор и артист Теодор Ушев.

Сега концертът “Четирите годишни времена” ще зарадва публиката и онлайн, а в уюта на дома всеки ще може да съпреживее емоцията от това уникално произведение на изкуството, съчетало гениалната музика на Вивалди, изключителното изпълнение на музикантите от „Куарто ансамбъл” с ръководител Иван Пенчев и забележителните визуални импресии на четирима талантливи анимационни режисьори, сред които и българинът Теодор Ушев.

Той е автор на  експерименталната анимация по музикалната част “Зима”. Останалите трима творци, пресъздали различните сезони, са: Анна Буданова от Русия - “Пролет”, Олга и Прит Парн от Естония - „Лято” и Атсуши Вада от Япония- “Есен”. Концертът съчетава звук и картина в едно, а синхронизацията между тях бе осъществена чрез софтуер, осигурен от японски технически екип, който долетя в София специално за реализиране на събитието.

Събитието „Четирите годишни времена” е продукция на Токийския университет на изкуствата и бе реализирано в рамките на Киномания с подкрепата на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right