Нов претендент за наградите на София Филм Фест

„Капернаум“

Снимка: Cinefish

Малко след като се разбра, че филмът „Джебчии“ на японеца Хирокадзу Корееда ще се излъчи на голям екран в дните на София Филм Фест, дойде и новината за още един силен участник в надпреварата, информира Монитор.

Става дума за филмът „Капернаум“ с режисьор Нади Лабаки от Ливан. Това е четвърти проект на режисьорката. Лентата беше номинирана за „Златен глобус“, но бе победена от „Рома“. Филмът има награда на журито от последния фестивал в Кан.

„Капернаум“ разказва за динамиката в живота на 12-годишното момче Зейн. Той живее с девет братя и сетсри в Ливан. Ключова точка е решението на момчето да съди майка си и баша си за „липса на любов“. Той ги вивни в това, че са му дали живот, но в действителност са знаели, че не могат да полагат грижи за него.

Показвайки живота на Зейн, Надин Лабаки акцентира върху живота и съдбата на населението е най-мизерните квартали на Ливан. Изкарва на преден план живота на децата, растящи без зачитане на основни човешки права за здравем образование и любов. За главните роли са избрани обикновени хора, чиито съдби са близки до тези на филмовите герои.

Припомняме, че през настоящата 2019 г. София Филм Фест ще се състои в дните межди 7 и 17 март.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right