Новият роман “Dirty side” вече е в книжарниците

Новият роман “Dirty side” вече е в книжарниците

Столица.bg

„Dirty Side“ е историята на едно пътуване

Романът от Кирил Нейков “Dirty side” вече е в книжарниците. Художник е Димитър Келбечев, а редактор Васил Балев. Издателството Жанет 45 отново направи съпричастни читателите с този невероятен роман.

„Dirty Side“ е историята на едно пътуване и (донякъде) на една любов. Но и нещо повече  – социален коментар, упражнение по стил, озъбване. Воден от любопитството си към Европа, разказвачът избира за своя ракета носител луксозен круизен кораб, като нощем отработва билета си в задушливите трюмове, а денем обикаля булевардите на Лисабон, Неапол и Ница, имитирайки безгрижен турист. Разказ за жалкото, но и смешно братство на кухненските чистачи, тези „туземци” с каюти под нивото на водата, и за контраста им с американските летовници, танцуващи всяка вечер под шарените крушки на палубата. Два свята, сблъскали се в тясното пространство на кораба – едновременно хотел, старчески дом, Вавилонска кула, плаващ зандан... Оправдани ли са всички бягства, лошото настроение, безверието на толкова много българи, родени през 60-те и 70-те? Има ли кой да се посмее на краха на мултикултурния модел? Може ли любовта да спаси някого? И изобщо – кой тук е туземецът, са въпросите, които поставя книгата.

Авторът Кирил Нейков (1974) е роден в Плевен, но живее и работи в София. Има магистърска степен по английска филология и е професионален преводач от и на английски език с 20-годишен опит. Интересува се от субкултури, история на XX век, литература и музика. „Dirty Side“ е първият му роман, по който работи девет години. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинският Дом на културата „Средец“ отпразнува с концерт 50-а го......

С празничен концерт тази вечер Общинският културен институт – Дом на културата „Средец“ отбеляза 50-го...

Прочети още keyboard_arrow_right