Общинският театър "Възраждане" открива новия си сезон с премиера на “Зимна приказка”

-

Снимка: Столица.bg

С премиера на шекспировата “Зимна приказка” открива новия си сезон общинският театър "Възраждане". Това съобщават от Столична община. Премиерните спектакли ще бъдат на 8 и 9 октомври.

Режисьор на спектакъла е Лилия Абаджиева, сценография и костюми - Васил Абаджиев.
Участват: Свежен Младенов, Йордан Ръсин, Васил Витанов, Георги Златарев, Боян Младенов, Навид Афзали, Габриел Петков, Георги Власев, Калоян Бочев.

“Шекспир е философски и психологически iCloud на света. Творчеството му е вселена, път за себепознание и изследване на човешката природа. Той поставя героите си в гранична ситуация, там където абсурдът, надеждата и смъртта си разменят реплики. Шекспир ни кара да вярваме, че съществува известна точка на духа, от която нататък животът и смъртта, реалното и въображаемото, божественото и демоничното престават да бъдат схващани като противоречия. През поезията на приказното, той изразява вътрешния свят на героите си през всичките им бездни и копнежи. Със “Зимна приказка” той съчувства на човека в неговите падения и оневинява греховете и злодеянията му.

Една история за любов, власт и безпричинна, разрушителна ревност, покаяние и опрощение. Приказка, в която доброто надмогва злото и възстановява погубената хармония. Вълшебна приказка за духове и чудовища и любовта като романтичен призив към възвишеното.” - коментира своя прочит режисьорът Лилия Абаджиева.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичани ще видят 90 филма на Националния фестивал на българскот......

За поредна година на голям екран в София ще бъдат показани всички номинирани филми за наградите на Съюза на българските ...

Прочети още keyboard_arrow_right