Общинският театър "Възраждане" представи премиерно „Госпожица Юлия“

-

Снимка: Театър "Възраждане"

Общинският театър "Възраждане" представи премиерно един от най-интересните и поставяни текстове на драматурга Аугуст Стриндберг – „Госпожица Юлия“. Осъвремененият вариант на пиесата беше представен на 20 март.

Режисьор на спектакъла е Антон Угринов, а драматург на адаптацията е Стефан Иванов. Композитор е Калин Николов, а художник - Никола Тороманов. На сцената зрителите могат да видят Виттория Николова, Боян Младенов и Лили Шомова.

Стриндберг засяга в пиесата основни теми като брака, интимните отношения между мъжа и жената, исторически теми и др. Известен с отрицателното си отношение към жените, той е враждебен изобщо към хората и критикува остро техните недостатъци.

"Нашата цел бе да видим нашия вътрешен свят, който е невъзможно да се постави като спектакъл. Тази цел е непостижима – до нея можеш само да се доближиш. Всеки през своята гледна точка и може би, ако сме успели и зрителят ще “види” представлението в себе си и сам ще завърши тази жестока и едновременно с това красива история, наречена “Госпожица Юлия”", казва режисьорът Антон Угринов.

Следващите представления са на 2 и 30 април, съобщават от общинския театър.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Монтират нова арт инсталация в Градската градина в София...

Започва поставянето на инсталацията на Красимир Терзиев „Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, кое...

Прочети още keyboard_arrow_right