Осмо издание на “Срещи на младото европейско кино” в София

-

Снимка: Цвета Арнаутска / Сдружение "Арте Урбана Колектив"

Прожекции на непоказвани досега филми, уникален киноконцерт, уъркшопи и лекции и международна конференция очакват младите почитатели на Седмото изкуство и техните учители и родители през юни във Френски институт, Чешки център и Гьоте-институт.

Осмото издание на “Срещи на младото европейско кино” - едно от най-оригиналните киносъбития, ориентирано към кинообразованието и по-младата аудитория, тази година ще предложи на посетителите още по-богата програма с вход свободен!

Организаторите на фестивала от Сдружение “Арте Урбана Колектив” споделят, че главната цел, която си поставят, е да се начертаят бъдещи перспективи за развитието на артистичното образование в България и Европа.

Тази година събитието ще бъде от две части. От 20 до 24 юни, събитието ще предложи богата програма, насочена към детската и младежка аудитория на възраст от 3 до 19 години - впечатляващи кинопрожекции, дискусии и лекции, практически ателиета, както и уникален по рода си киноконцерт, съчетаващ прожекция на филм и музика на живо.

Втората част на фестивалното събитие - 25 до 29 юни - ще предложи по-професионална насоченост, като за пръв път в рамките на “Срещи на младото европейско кино”, на 28 юни, ще се състои и мащабна международна конференция под надслов “Кинообразование в училище” с участието на редица чуждестранни експерти от цяла Европа.

Тазгодишната филмова селекция на “Срещи на младото европейско кино” ще представи седем пълнометражни филма за различни възрастови групи и седем късометражни програми от над десет европейски държави. След всяка прожекция от филмовата селекция тази година, организаторите са предвидили и специални дискусии на теми като “Кино и гражданско образование”, “Кино и музика”, “Кино и литература” и др.

Важна част от програмата ще бъдат и тематичните ателиета с фокус кино - младите кинопочитатели ще имат възможността да се включат в уъркшопи за създаване на колаж, за заснемане на документални портрети, за творческо писане, за стоп-моушън анимация и други практически кинодейности.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right